Skip to main content

Deze doelstelling hoor ik vaak voorbij komen in de sportschool: “Ik wil 10 kilo afvallen en liefst zo snel mogelijk!” wordt er dan letterlijk aangegeven. Op internet staan sites vol met goedbedoelde tips. Helaas zijn die tips niet allemaal juist en zorgen ze soms zelfs voor het tegenovergestelde effect! Dat is natuurlijk zonde voor alle energie die je erin stopt.

Op de vraag:” Hoe kan ik afvallen?” is er één antwoord: Door mee te doen aan de MyMountain “Gezonde Gewoontes” .

 

Hoe zou jij het aanpakken als je 10 kilo wil afvallen?

 

Laten we bij het begin beginnen, val op een gezonde manier af en neem de tijd hiervoor. Ook al druist dit tegen je gevoel in.

 

Als je te snel afvalt, werkt dit in je nadeel. Ik zal het uitleggen: je lichaam gaat dan spierweefsel in plaats van vetweefsel verbranden. Dat spierweefsel heb je nodig voor een hoge stofwisseling, die dus voorkomt dat je vet opgeslagen wordt.

Verlies je spierweefsel, daalt je stofwisseling en daarmee het vetverbrandende capaciteit van je lichaam. Hierdoor is het moeilijker afvallen en wat je afvalt, zit er zo weer aan.

Je bent wel heel snel verlost van de eerste vijf kilo, de laatste kilo’s zullen er niet afgaan voordat de eerste vijf er weer bij zitten. Daarnaast is een verkeerde aanpak ook erg ongezond voor je lichaam. Voor het afvallen van 10 kilo is het verstandig om zo’n 3 maanden de tijd te nemen.

 

Hiervoor hoef je jezelf niet uit te hongeren of enorm aan dat buikspierapparaat te hangen. Gezond afvallen doe je op een slimme manier.

 

Hoe kan ik afvallen? 10 kilo afvallen door dosering

 

Het sleutelwoord om de kilo’s kwijt te raken is dosering.

Als jij de mogelijkheden en vooral de discipline hebt om te doseren, kan jij 10 kilo afvallen.

Er moet een reëel doel gesteld worden en een plan bedacht worden hoe je deze doelstelling gaat bereiken. In dit traject moeten wat evaluatiefases ingebouwd worden waarin je jezelf weegt om de voortgang te bepalen.

Wist je dat een week met nauwelijks vooruitgang helemaal geen drama hoeft te zijn?

Daarnaast is voeding heel belangrijk, je hoeft niet minder te eten, maar vaak wel anders.

Je moet een gezond voedingspatroon gaan volgen. Het is beter om geen bewerkte producten te gebruiken maar producten met trage koolhydraten voor de “afval bevorderende” werking.

Wist je dat je in je afvalperiode juist meer moet eten?

Bij een goed voedingspatroon is voldoende sporten een absolute must. Deze twee gaan niet zonder elkaar bij een afvaltraject. Om af te vallen zul je naar de sportschool moeten om daar vetverbrandende oefeningen te gaan doen.

 

Wist je dat het helemaal niet goed is om te lang te sporten als je aan het afvallen bent?

 

Kies voor professionele begeleiding bij verantwoord afvallen

 

Weet je nu exact wat je moet doen om 10 KG af te vallen?

Nee, en dat kan ik mij goed voorstellen. Er komt iets meer kennis bij dan een tekst op een website. Bij het afvallen heeft iedereen hetzelfde doel, de aanpak is in grote lijnen hetzelfde maar het blijft maatwerk.

Wist je dat het verstandig is om je te laten begeleiden door een gediplomeerde personal trainer als je verantwoord wil afvallen?

Een gediplomeerde personal trainer weet precies welk traject je ingaat als je gaat afvallen. Deze personal trainer kan jouw optimaal begeleiden, van het maken van jouw plan tot en met het bereiken van jouw doelstelling.

Mymountain “Gezonde Gewoontes” het succesvolle afvalprogramma van Mount Reachmore in Zaanstad

Mount Reachmore in Oostzaan heeft een succesvol programma samengesteld voor mensen die willen afvallen. Onder begeleiding van een personal trainer wordt de uitdaging aangegaan met de doelstelling om binnen 3 maanden 10 KG af te vallen. Mymountain is het succesvolle programma waarin de doelstelling wordt bereikt door middel van gezond leren eten, sporten en mentale begeleiding.

In het traject wordt op een leuke manier een nieuwe gezonde levenswijze aangemeten.

Het traject begint met een doelstelling die samen met de personal trainer wordt samengesteld, hierin wordt aangegeven hoe deze doelstelling bereikt gaat worden.

In het programma wordt er 2x per week getraind onder begeleiding van de personal trainer met behulp van de uitgebreide mogelijkheden die de sportschool van Mike’s Gym in Oostzaan bieden.

Daarnaast wordt er in het programma gerichte voedingsadviezen gegeven. Je gaat naar huis met een voedingsplan vol met gezonde maaltijden, weekschema’s en boodschappenlijsten.

Vanzelfsprekend krijg je een gerichte mentale begeleiding voor een positieve mindset waardoor je je doelen kan behalen en vasthouden.

MyMountain biedt het totaalpakket voor mensen die gericht en verantwoord willen afvallen

Er zijn diverse mensen die het traject al succesvol doorlopen hebben en zeer blij zijn met het resultaat. Lees hiervoor hun testimonials op http://www.mountreachmore.nl/testimonials/

Ook deze mensen kwamen ooit binnen met de vraag:” Hoe kan ik 10 KG afvallen?”

Als ik nu hun de vraag stel hoe zij zijn afgevallen krijg ik een duidelijk antwoord:”Door mee te doen aan MyMountain!”

 

Schrijf je nu in en doe mee aan aan MyMountain als je verantwoord wil afvallen.

Voor meer informatie kijk je op http://www.mountreachmore.nl/uitdaging/afvallen/

 

Danny van Bergen

Oprichter Mount Reachmore