Skip to main content

Merk je dat je je verveelt met je huidige trainingsroutine? Zo ja, dan is het misschien tijd om iets nieuws te proberen. Kickboksen is een geweldige manier om fit te worden en tegelijkertijd plezier te hebben. In onderstaande blog zal ik 4 redenen gaan geven waarom je het eens zou moeten proberen.

Een geweldige training

Kickboksen kan een ongelooflijk heilzame bezigheid zijn. Niet alleen geeft het je energie en helpt met het verminderen van stress, het is ook geweldig voor je lichaam. Je krijgt je hartslag omhoog en verbrandt telkens calorieën, wat gewichtsbeheersing, gezonde botten en sterke spieren bevordert. Bovendien tonen studies aan dat regelmatige lichaamsbeweging het risico op hart- en vaatziekten en diabetes type 2 kan verminderen. Met zoveel voordelen van kickboksen is er nooit een beter moment geweest om het kickboksen onderdeel te maken van je levensstijl!

Het verlichten van stress

Als het leven te druk wordt en de stress zich ophoopt, is deelname aan zware lichaamsbeweging zoals kickboksen een uitstekende manier om de opgebouwde energie kwijt te raken. Iets doen als wandelen, hardlopen of fietsen kan natuurlijk ook helpen om de hartslag omhoog te krijgen. Studies hebben namelijk aangetoond dat lichamelijke activiteiten een positieve invloed kunnen hebben op hormonen die met gezondheid en welzijn te maken hebben. Daarom is tijd nemen voor lichamelijke activiteit essentieel om stressniveaus te beheersen. Als jij stress ervaart is kickboksen de ideale sport om te beoefenen, lekker even losgaan op een zak of een personal trainer die de pads of trapkussens voor je ophoudt.

Het ontmoeten van nieuwe mensen 

Door het deelnemen aan een kickboks groepstraining zal je ook nieuwe mensen ontmoeten. Kickboksen is dus naast een vechtsport ook een uitstekende manier om in contact te komen met mensen met wie je misschien nog nooit eerder contact hebt gehad. Je vergroot hiermee de kans op nieuwe vriendschappen. Dus stap uit je comfortzone en probeer het eens! Misschien vind je wel een vriend voor het leven.

Jezelf kunnen verdedigen

Het leren kickboksen kan grote fysieke en ook psychologische voordelen opleveren, omdat deze vaardigheden ons een veilig gevoel geven, is de wetenschap hierachter dat we weten wat we moeten doen als zich ooit een gevaarlijke situatie voordoet. Niet alleen zorgt dit dus voor controle in moeilijke situaties, maar ze zijn ook geweldig om onze lichamelijke conditie te verbeteren, vertrouwen op te bouwen en discipline te leren. Wetende dat we deze vaardigheden tot onze beschikking hebben, maakt het gemakkelijker om alle aspecten van het leven met meer vertrouwen tegemoet te treden. En, het beste van alles, je weet nooit wanneer je zelfverdediging nodig hebt, maar wanneer je deze nodig hebt zal je er klaar voor zijn. Is dat geen geweldig gevoel?

Naast het jezelf kunnen verdedigen, het psychologische voordeel en alle fysieke voordelen is het natuurlijk ook gewoon iets wat leuk is om te kunnen, iets waar mensen vaak respect voor hebben en een manier om jezelf even af te reageren. Dit zijn dus vier goede redenen om te leren kickboksen. Als je dus op zoek bent naar een training die leuk en effectief is, wil leren kickboksen of als je gewoon een manier zoekt om nieuwe mensen te ontmoeten, dan is kickboksen de perfecte activiteit voor jou. Neem contact met ons op je zult er geen spijt van krijgen! Of vraag meteen een gratis proefles aan!