Skip to main content

Veel mensen die ik vertel de dag te beginnen met een groene smoothie reageren met de reactie “Blehhhh moet ik dat opdrinken”. Als je dit niet gewend bent zou je inderdaad denken dat een groene smoothie vies is en naar de groente smaakt die je erin stopt. Gelukkig wordt deze groene smoothie gemaakt van groente en fruit waarin de smaak van fruit blijft overheersen. Naast dat de groene smoothie lekker is om op te drinken heeft de smoothie vele voordelen.

De groene smoothie is makkelijk klaar te maken en kan in een glazen fles maximaal 2 dagen bewaard worden. Ook handig als je vaak haast hebt in de ochtend. Naast dat het makkelijk is bevat het vele voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Hierdoor krijgt je lichaam een behoorlijke energieboost.

Welke spullen heb je nodig als je gaat beginnen met het maken van groene smoothies:

  1. Een blender
  2. Messen
  3. Zeef
  4. Groente en Fruit
  5. Glazen flessen/potten (In plastic heb je last van toxische stoffen)

Drink elke dag ongeveer 0,5 tot 1 liter groene smoothie. In het begin kunnen bijwerken ontstaan als misselijkheid, krampen of diarree. Dit komt doordat je lichaam niet gewend is zoveel voedingsstoffen binnen te krijgen. Om dit te voorkomen bouw het drinken van groene smoothies rustig op. Begin met niet teveel combinaties, maar gewoon 1 a 2 stukken fruit met 1 soort groente.

Om je op weg te helpen met het maken van groene smoothies post Mount Reachmore elke week een nieuw recept voor een groene smoothie. Hou de website dus in de gaten.

Veel succes ermee!

Danny van Bergen