Skip to main content

Ik ontmoet veel mensen die beginnen met trainen, maar eigenlijk niet precies weten wat ze willen bereiken en op welke manier ze iets willen bereiken. Ze gaan naar de sportschool en bekijken ter plekke welke oefeningen ze zullen gaan doen. Als je op deze manier traint behaal je vaak geen duidelijke resultaten en blijf je hangen op hetzelfde niveau.

 1. Geen doel
  Een groot aantal mensen op de sportschool traint zonder duidelijk doel. Zonder duidelijk doel is het ook niet duidelijk op welke manier en wat je moet trainen. Dit is natuurlijk niet heel erg, maar vaak zijn het deze mensen die het snelst stoppen met trainen.
 2. Vasthouden aan “oude” levensstijl
  Stel niet alleen doelstellingen op over wat je uiteindelijk door trainen wilt behalen. Bijvoorbeeld: “over 1 jaar wil ik 30 KG zijn afgevallen. Maar stel ook doelstellingen op die je huidige levensstijl en gewoontes doen veranderen. Je oude levensstijl en gewoontes hebben je gebracht tot hoe je nu in het leven staat.
 3. Niet toegewijd
  Mensen stellen doelen op, maar zijn niet altijd bereidt of in staat om hier volledig voor te gaan. Deze mensen kiezen vaak de bekende en makkelijkste weg. Toewijding en discipline zijn onmisbaar voor het behalen van gestelde doelen.
 4. Geen deadline
  Zonder deadline bestaat er geen “stok achter de deur” om doelen te behalen. Bepaal binnen welke periode je jouw doelstellingen wilt behalen. Hiermee houdt je de zaag scherp en blijf je gemotiveerd. Licht familie en vrienden in, zodat zij je kunnen steunen en motiveren.
 5. Doelstellingen niet zichtbaar
  Door je doelstellingen alleen te onthouden en niet op te schrijven, is het risico groot dat je doelstellingen tijdens het proces verwateren. Maak je doelen concreet. Schrijf doelstellingen en de gewoontes die je moet veranderen op en maak een plan hoe je dit wilt bereiken. Op deze manier kun je vol toewijding werken aan het behalen van resultaten.
 6. Geen overzicht van vooruitgang
  Vaak wordt niet de moeite genomen om op te schrijven wat je nu exact tijdens de trainingen hebt gedaan. Welke oefeningen heb je gedaan, met welk gewicht, hoeveel sets, hoeveel reps en hoelang heb je over de trainingen gedaan. Maar ook hoe je je voelde voor, tijdens en na de training. Door deze punten in een logboek bij te houden, is het makkelijker te vergelijken welke vooruitgang je hebt geboekt. Wat ging goed en wat moet eventueel veranderen om het de volgende keer beter te doen.
 7. Stop te zeggen: ‘’ik weet het”
  Veel mensen zeggen “ik weet het” maar doen er vervolgens niets mee. Wil jij je doelstellingen echt behalen? Stop dan te zeggen “ik weet het” en ga er voor!
 8. Afleiding
  Het internet staat vol met tips over trainen. Zo vol, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Zoek een stijl van trainen waarbij jij je het beste bij voelt en houdt hier aan vast. Er leiden meer wegen naar Rome, maar jij bepaalt welke weg je wilt bewandelen.
 9. Twijfel
  Het komt vaak voor dat tijdens het proces de twijfel toeslaat. Jouw omgeving heeft vaak veel goedbedoelde adviezen die vaak lijnrecht tegenover elkaar staan. Laat je niet van de wijs brengen door het grote aanbod aan fitnesstips en gezondheidsgoeroe’ s. Uiteindelijk weten we allemaal wat wel of niet goed is voor je en dat is voor iedereen verschillend. Jij bepaalt.
 10. Geen verantwoordelijkheid nemen
  Als mensen de gewenste resultaten niet behalen, heeft dat volgens hen vaak allerlei oorzaken. Jij, en jij alleen, bent verantwoordelijk voor het resultaat. Niet je werk, niet je trainingsmaatje die al eerder is gestopt met sporten en niet het weer. Neem je verantwoordelijkheid en zorg voor een goede focus.

Het lijkt voor de hand liggend, maar deze fouten worden al jaren gemaakt. Houdt rekening met de genoemde valkuilen en stel een realistisch plan op. Houdt je aan je plan en houdt focus!

Heb je moeite met het opstellen van een plan? Mount Reachmore staat altijd klaar om jou hierbij te helpen.

Mount Reachmore biedt personal training, small grouptraining, trainingsschema’s en voedingsschema’s. Kijk op onze website www.mountreachmore.nl voor meer informatie.