10 goede redenen om aan krachttraining te doen!

24 nov ‘14
categorie:

Iedereen die wil gaan sporten denkt vaak na over welke sport ie moet gaan doen. Moet je een teamsport doen, ga je buiten joggen of ga je liever naar de sportschool. Deze keuze ligt natuurlijk altijd bij jezelf.  Ik wil je hieronder in elk geval 10 redenen geven om te beginnen met krachttraining.

 1. Verminderd lichamelijke  klachten. Bijvoorbeeld lage rugpijn.
  Met krachttraining kan je jouw rugspieren trainen. Hierdoor worden de spieren sterker en heb je minder last van je rug.
 1. Je krijgt meer energie.
  Doordat je fitter wordt van het trainen, krijg je uiteindelijk meer energie. Door deze positieve energie presteer je ook beter in je dagelijkse activiteiten.
 1. Je krijgt meer spiermassa
  Je traint de spieren in je lichaam. Hierdoor gaan deze spieren groeien en krijg je meer spiermassa.
 1. Je krijgt een lager vetpercentage
  Doordat de spiermassa toeneemt, neemt je vetpercentage af. Je spiermassa en vetmassa staan altijd tegengesteld met elkaar in verbinding.
 1. Je krijgt een hoger metabolisme (ruststofwisseling)
  Doordat je spiermassa toeneemt moet je lichaam meer bloed naar de spieren sturen, hierdoor neemt je metabolisme toe.
 2. Je kan meer eten
  Doordat je lichaam meer spiermassa krijgt heeft je lichaam meer energie nodig. Om je lichaam van deze energie te voorzien kan je meer eten.
 3. Verhoging van de botdichtheid
  Uit onderzoek is gebleken dat krachttraining niet alleen het spiermassa vergroot, maar ook de botdichtheid.  Krachttraining gaat dus ook Osteoporose tegen.
 4. Verlaagd je bloeddruk
  Door te trainen krijg je weer een normale bloeddruk indien die verhoogd mocht zijn.
 5. Je wordt sterker
  Van krachttraining wordt je steeds sterker. Dit kan gunstig zijn, met name als je weleens iets moet optillen en dit gemakkelijk kan doen.
 6. Lekker nagenieten van de spierpijn
  Door krachttraining krijg je weleens spierpijn. Dit is op het begin erg, maar later kan je deze spierpijn vast waarderen en weten dat je goed getraind hebt.

Wil jij ook beginnen met krachttraining en heb je advies nodig. Vraag informatie aan bij Mount Reachmore. Wij bieden begeleiding via personal training, small grouptraining of via een trainingsschema.

Vraag nu een intake gesprek aan met een van onze trainers.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je krijgt een intake met een van onze trainers om te zien welke trainingsvorm het best bij je past en welke resultaten je mag verwachten.

Testimonials

Ik train nu al 4 jaar bij Mount Reachmore en zit nog steeds op het gewicht waar ik wil zijn. Ik ben totaal 26kg afgevallen, voel mij top en train nog steeds met plezier..........

Samantha de Klonia, Deelnemer aan gezond en blijvend afvallen Lees de hele testimonial

Over ons

Wij willen mensen coachen, trainen en inspireren om hun doel te bereiken. Bereik de top van die berg. Wij hebben verschillende programma’s en bieden een leuke combinatie tussen krachttraining en vechtsporten.

Met de juiste mindset en begeleiding komen we er wel. Als jij komt opdagen, zorgen wij voor de rest. Toepassing van kennis in een sfeer waarin jij je op je gemak voelt. Dat is een mooi startpunt. Klaar voor vertrek? Bel 06-39432859

Lees verder