Begin de dag met een heerlijke havermoutpap

Havermoutpap is een lekker en gezond ontbijt. Je hebt allerlei verschillende manieren om deze pap te bereiden.
Je hebt verschillende warme varianten van de pap en je kan havermoutpap ook koud eten.
In dit artikel focussen wij ons alleen even op de warme variant.
Wat heb je nodig voor de pap:
- havermout (vrouwen ongeveer 60-80 gram en mannen 80-100 gram)
- Plantaardige melk (ik gebruik vaak ongezoete amandelmelk)
Bereiding:
Doe de havermout in een pan en voeg amandelmelk toe totdat dit een beetje een soepje wordt. Doe vervolgens de pan aan en blijf de havermout koken totdat het eruit ziet als een lekker papje. Gooi vervolgens de havermout op je bord en voeg nog wat dressingssuggesties toe naar keuze.
Dressingssuggesties:
- Banaan (in stukjes of een geprakte banaan, geeft beide een ander effect)
- Banaan met raw cacaopoeder en kaneel
- Bosvruchten en/of noten
- Appel, kaneel en rozijntjes
- 100 gram mango, 5 kleine worteltjes, 5 gram kokos en 1 tl vanille
- Topping(s) naar keuze: cacao nibs of stukjes chocolade, vers fruit, gedroogd fruit, geraspte kokos, handje noten, bananenchips, superfoods en ga zo maar door.
Natuurlijk kan je zelf ook variaties bedenken. Hoe vaker je dingen uitprobeert, hoe creatiever je wordt.
Veel succes met het proberen van deze overheerlijke pap.